glaslodret2

Vær i øvrigt opmærksom på, at selv om en plante ikke indeholder giftige stoffer, kan den stadig genere og skade kattens system, hvis planten har skarpe eller stive blade og stilke.

Kilder bl.a.:

Institut für Veterinärpharmakologie und -toxikologie Zürich

www.plants-and-your-cat.com

Informationszentrale gegen Vergiftungen der Universität Bonn

www.factorey.ch/Pflanzenliste

 

De fleste billeder lånt med tak fra FloraDania

Andre fotos bl.a. copyright Henriette Kress, http://www.henriettesherbal.com hvor dette står på billederne

og http://www.freefoto.com

item1a1a1a1a1a1a1a1a1
item1a1a1a1a1a1a1a1a
item1a1a1a1a1a1a1a
tinyogusambara

Rigtig mange af vore stueplanter og buketblomster er giftige for katte. Man kan håbe at katten holder sig til kattegræsset - men der er ingen garanti. Hvis man stadig gerne vil have stueplanter i hjemmet, men ikke vil risikere at forgive sin kat, er her en liste over ufarlige planter. Siden er under stadig revision, så nye planter kan dukke op:-) Listen her er dog i det store hele baseret på oplysninger fra Clinitox som er en database for dyrlæger.

Du er velkommen til at linke til mine plantesider, men nøjes venligst med det. På forhånd TAK :-) - og så håber jeg du har glæde af siderne :-)

Klik plantenavnene for at se billeder.

Jeg ved at nogen undrer sig over at billederne af planterne ikke er på selve plantesiderne. Det skyldes at jeg har vurderet, at enten skal billederne være så små, at de ikke er til megen gavn alligevel. Eller også vil siderne blive uendeligt lange og mega tunge at læse ind. Håber det går alligevel :-)

tinyogrosen
Kattevenlige planter
blomsttopsiamis
Giftige planter Giftige planter Giftige planter Giftige planter Til toppen af item1a1a1a1a1a1a1a